Muzikaal creatieve zelfexpressie voor kinderen en volwassenen

Kinder Klank en Dans - voor jonge kinderen

 

Spelen (d) (ontdekken) met klank, stem, beweging en aanraking voor kinderen onderling en kind(eren) samen met hun ouder/verzorger. Spelenderwijs vergroten jullie je lichaamsbewustzijn en muzikaal creatieve expressie. 

 

Werkvormen

Diverse muzikaal creatieve expressie vormen, voelspel, ademspel, onderlinge kindermassage.

Onderlinge kindermassage is eigenlijk speelse lichte aanraking van met name rug, handen, voeten, armen en benen; altijd met kleding aan. Vaak beginnen we met aanraakspelletjes op de eigen meegebrachte knuffel. Het 'masseren' doen we aan de hand van een versje c.q. liedje.

 

Bij elke 'oefening' tijdens de les bepaalt het kind zelf of het mee wil doen. Het is wel de bedoeling dat het kind betrokken blijft bij de groep. Dit door bijvoorbeeld in of vlakbij de kring te zitten.

Vaak zingen/klinken, dansen en spelen we aan de hand van een thema.

 

 Voor wie?

Dreumesen, peuters en kleuters en kinderen t/m 7 a 8 jaar. Bij de jongste leeftijdsgroep is de workshop samen met de ouder/verzorger van het kind.

 

* Per reeks is er altijd één ouder-kind workshop. Een ouder/verzorger mag eventueel wel bij de opening van de les aanwezig zijn (peuterworkshop). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de peuter- en kleutergroep mogelijk samengevoegd.

 

Groepsgrootte

Minimaal 3 en maximaal 8 kinderen per workshop. Duur van de workshop is 30-45 minuten, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Er worden workshops voor ouder- kind en kinderen alleen (dus zonder ouder/verzorger) aangeboden.

vlinder op distelbloem

Workshops voor oudere kinderen en tieners

Dit aanbod is in ontwikkeling.