Zing, dans en vier het leven! Leef jouw stralende zelf :-)

Kinder Klank en Dans

Op speelse wijze vergroot je kind zijn/haar lichaamsbewustzijn en muzikaliteit. We spelen tijdens deze workshop met klank , beweging en aanraking. Werkvormen: Klankexpressie (waaronder stemexpressie), dansexpressie, onderlinge kindermassage, ademspel, voelspel.

Onderlinge kindermassage is eigenlijk speelse lichte aanraking van met name rug, handen, voeten, armen en benen; altijd met kleding aan. Vaak beginnen we met aanraakspelletjes op de eigen meegebrachte knuffel. Het 'masseren' doen we aan de hand van een versje c.q. liedje.

Bij elke 'oefening' tijdens de les bepaalt het kind zelf of het mee wil doen. Het is wel de bedoeling dat het kind betrokken blijft bij de groep. Dit door bijvoorbeeld in of vlakbij de kring te zitten.

Vaak zingen/klinken, dansen en spelen we aan de hand van een thema.

 

Minimaal 3 en maximaal 8 kinderen per workshop. Duur van de workshop is 30-45 minuten, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen.

Er worden workshops voor ouder- kind en kinderen alleen (dus zonder ouder/verzorger) aangeboden.

 

  • Baby Klank(en)Spel
  • Dreumes Klank en Dans: voor kinderen van 1-2 jaar samen met een ouder/verzorger.
  • Peuter Klank en Dans: voor kinderen van 2-4 jaar, workshops met en zonder ouder/verzorger.*
  • Kleuter Klank en Dans: voor kinderen van 4-6 jaar zonder ouder/verzorger.*

* Per reeks is er altijd één ouder-kind workshop. Een ouder/verzorger mag eventueel wel bij de opening van de les aanwezig zijn (peuterworkshop). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden de peuter- en kleutergroep mogelijk samengevoegd.

dansend meisje buiten